Info om Mustning

Läs om hela processen

Äpplena sorteras, tvättas och krossas innan de pressas manuellt i en packningspress. Musten är ofiltrerad och helt utan tillsatser och pastöriseras innan den tappas på flaskor eller bag-in-box. Det innebär att smak och näringsämnen bevaras samtidigt som hållbarheten blir väldigt lång. En oöppnad förpackning håller i minst ett år och kan förvaras i rumstemperatur. Musten tappas på glasflaskor, 20, 30 och 50 cl samt 3-liters bag-in-box och 1,5-liters stå-påsar. 

Vi har både sortspecifik och blandad must och sortimentet varierar beroende på vilka äpplen som finns att tillgå. Äpplena kommer från utvalda odlare i Skåne och under äppelsäsongen försöker vi få tag på frukt från Roslagen för att kunna göra en riktigt lokal produkt. I vårt sortiment finns även juicer på andra bär och frukter, marmelad, sirap och torkad frukt.